Posted on

Badrumsrenovering för barnfamiljen

Badrummet är ett viktigt rum i hemmet, kanske särskilt för barnfamiljen – renovera badrum göteborg. Här ska alla trängas på morgonen med toabesök och tandborstning innan det är dags att rusa iväg till förskolan, skolan och jobbet. Här ska det också finnas plats för bad eller dusch och för smart förvaring av handdukar och toalettartiklar som schampo, rakapparat, smink och krämer. Hur ska man då tänka när man är en barnfamilj och badrummet ska renoveras? Här kommer våra bästa tips!

Ett stort badrum underlättar
Ett stort badrum har många fördelar. Då kan man utan problem få plats med både badkar och dusch. I ett stort badrum finns också goda möjligheter till smarta förvaringslösningar och plats för många krokar till handdukar och morgonrockar på väggarna. Är familjen riktigt stor med många barn kan det också vara ett alternativ att installera två handfat. Det kommer att underlätta mycket och snabba på tandborstningen och sminkningen på morgonen. Fundera därför på om det går att göra badrummet större. Kanske kan man ta en del av ett angränsande rum för att ge badrummet några extra kvadratmeter?

Badkar eller dusch?
Valet mellan ett badkar eller en dusch är ju mycket en platsfråga. Har du ett stort badrum rekommenderar vi att du satsar på både badkar och dusch. Barn brukar tycka om att bada och ett bad kan vara en del av kvällsrutinen. Även en trött mamma eller pappa kan uppskatta ett skönt och varmt bad när barnen har gått och lagt sig. En dusch tar dock mindre plats. Har du ett litet badrum kan därför en dusch vara ett bättre alternativ.

Mycket förvaring
Det går nästan inte att ha för mycket förvaring i ett badrum om man är en barnfamilj. Ju mer förvaring det finns, desto enklare blir det att hålla ordning. I badrumsförvaringen ska du få plats med handdukar, badrockar, badleksaker, toalettartiklar, hårtork och hårfön, rakapparat och en massa andra saker. Satsa gärna på många skåp eller lådor och komplettera sedan med hyllor och krokar på väggarna.

Tvättmaskin och torktumlare
I många hem ska även en tvättmaskin och torktumlare få plats i badrummet. Om detta är fallet i ditt badrum ska du också tänka på att det är bra med förvaring i samband med tvättmaskinen och torktumlaren. Minst två tvättkorgar, en för ljus tvätt och en för mörk tvätt, är smart att planera in. Likaså en hylla, skåp eller låda där tvättmedel kan förvaras.

Små saker till små barn
Har du små barn hemma kan det vara bra att hänga några krokar lite längre ner på väggen så att barnen själva kan nå sina handdukar och morgonrockar. Det kan också vara bra att köpa en pall som barnen kan stå på för att nå upp till handfatet. Tänk också på att hänga en spegel i barnens höjd. Och så ska ju pottan få plats i badrummet också!