Posted on

Därför är det smart att anlita flyttfirmor

En flytt kan kosta ganska mycket. Dels ska den nya bostaden förberedas med målande, tapetsering och övrig inredning, dels ska alla möbler och tillhörigheter transporteras från den gamla. Därför väljer många att göra så mycket de kan på egen hand. Problemet är bara att det faktiskt kan bli dyrare i långa loppet.

Genom att anlita en professionell flyttfirma får du en garanterad service som innefattar många olika beståndsdelar. Även om du planerat genomföra flytten själv kan det vara en god idé att läsa igenom de följande anledningarna till varför en flyttfirma kan vara att föredra.

Bättre för hälsan
En av de främsta anledningarna till att anlita en flyttfirma istället för att göra jobbet själv är din hälsa. Både den fysiska och den mentala. Även om du är kroppsbyggare innebär en flytt många konstiga lyft och knepiga underlag, exempelvis trappor och sluttningar, och då gäller det att lyfta rätt. Det är också bättre för din psykiska hälsa eftersom det kan vara riktigt stressigt att flytta. Spara hellre ryggen och nerverna och låt proffsen sköta jobbet.

Skydda dina ägodelar
Många föremål som ska flyttas är extra känsliga och kan skadas. En golvlampa bör lyftas på ett sätt och ett piano på ett annat. Porslin bör packas enligt särskilda metoder och elektronik bör inte utsättas för stötar och knuffar. Dessutom är det viktigt att bostaden också förblir intakt, eftersom det är lätt att komma åt väggar och dörrkarmar eller göra hål i golvet av misstag. Utbildade flyttare vet precis hur allt ska packas, lyftas och hanteras och allt kommer klara sig helskinnat.

Skadeförsäkring på lösöre och egendom
Om det mot förmodan ändå skulle ske skador under flytten täcks det av flyttfirmans försäkringar. Det brukar inte behövas eftersom de anställda kan sitt jobb, men det är ändå skönt att ha i bakhuvudet – både för plånboken och samvetet.

Vårda dina relationer
Har du ett gäng kompisar som erbjudit sig att hjälpa till? Det är ju såklart jättesnällt men vad händer om något går snett? Om Maggan får ryggskott eller Johan råkar tappa din favoritvas? Vem ska stå för den räkningen? Det kan bli ganska problematiskt och orsaka rejäla påfrestningar på dina förhållanden.

Allting klart och rent
Flyttfirmor har ofta många extratjänster att erbjuda förutom själva flytten. Du kan till exempel få hjälp med att montera och installera, forsla bort emballage eller gamla föremål du inte vill ha. En särskilt bra tjänst är flyttstädning där din gamla bostad får en grundlig rengöring. Vidare kan flyttfirmor hjälpa dig att både packa och packa upp flyttlådorna, samt att rekommendera pålitliga hantverkare för andra jobb som behöver göras i samband med flytten.