Posted on

Då är det dags att måla om

Att sätta färg på väggarna är ett bra och enkelt sätt att förnya ditt hem. På tapeter kan man oftast se ganska tydligt när det är dags att sätta upp nya. Men med målarfärg kan det vara något svårare. I den här artikeln kan du därför få mer information om hur du kan avgöra när det är dags att måla om där hemma och anlita måleritjänster stockholm.

Fläckar
En sak som många först lägger märke till är om väggarna har fått fläckar. Det kan vara enklare smutsfläckar som du kan få bort men om det är fettfläckar eller fläckar av svårare kemikalier kan de vara svåra att få bort. Om du tydligt kan se att väggarna har fläckar som du inte kan avlägsna med vatten och något milt rengöringsmedel är det ett tydligt tecken på att det är dags att måla om.

Skador
Om väggarna har fått skador i form av sprickor eller dylikt kan du rädda dem genom att måla om. Förutom att väggarna kan få sprickor är det minst lika vanligt att man vill dölja andra skönhetsfel som uppstått. Till exempel hål i väggarna som uppkommit efter att du, eller de som bodde där innan dig, har borrat i väggarna. Med hjälp av målarfärg och spackel kan du göra vägarna hela och fräscha igen.

Förnyelse
Sist men inte minst kan du vilja måla om för att du är i behov av en förnyelse i ditt hem. Om du till exempel är less på dina beigea väggar och vill ha något mer med färg är målarfärg det bästa och mest effektiva sättet att förnya ditt hem.

Väggarnas färg är något som kan påverka oss. Om du till exempel har svårt att sova och komma till ro kan det hjälpa om du målar om. Man brukar säga att färgen blått har en lugnande effekt på människan. Men även andra dova och naturnära färger kan ha en lugnande effekt. Ska du däremot inreda ett hemmakontor ska du välja en färg som får dig pigg. Där kan det passa med en färgglad färg. Ett bra exempel på en färg som gör oss pigga och glada är färgen gult.

Om du har barn som har egna rum och de har vuxit sig större är det vanligt att de vill ha ett rum som matchar deras ålder bättre. Yngre barn gillar oftast starka färger såsom rosa eller lila. Men när de blir äldre och vill ha en mer stilren inredning kan det passa bättre med väggar i grått eller dylikt. Om ditt barn inte trivs i sitt rum kan det vara läge att göra om rummet och med väggfärg kan du verkligen göra skillnad i ett rum.